Duktiga jag

Ja, jag måste verkligen få kalla mig själv för duktig idag. Pga en massa olika anledningar.
  1. Jag jobbade superduktigt på lektionen idag, jag gjorde färdigt läxan vi fått till på fredag och jag avläste filmer med false friends (typ ord och uttryck på teckenspråk som betyder en sak på svenska men inte samma sak på teckenspråk) tillsammans med Luggen efter det. Plus att vi båda kunde gå tidigare till lunchen.
  2. Jag fixade en parkeringsplats med motorvärmare till min blåa, fina bil, så den slipper frysa sönder nu i vinter. Jag tyckte så synd om den ifjol så nu i år ska den få det lite bättre.
  3. Jag fixade ett internet modem till rummet, så det ska jag försöka installera i helgen, och sen ska jag fixa en router till det så jag kan köra trådlöst.
  4. Jag var aktiv på eftermiddagen när vi diskuterade plastikkirurgi med allmän linje (självklart på teckenspråk) och gick fram och uttryckte mina åsikter flera gånger, bra gjort måste jag säga med tanke på hur trött jag var.
  5. Jag åkte och tränade tillsammans med Annica även fast jag var tvungen att skrapa fram min bil under det 5 cm tjocka is och snölagret som bildats under dagen. Men jag gjorde det och jag satsade järnet, både på träningen och för att få fram bilen :P
Jag är så stolt över mig själv, jag har helt enkelt haft en otroligt bra dag idag :)
tack och hej, ni knyter jag mig ;)
Kramar

Uppe med tuppen

Ja idag kändes det verkligen som att jag gick upp lite för tidigt (det vill säga vaknade 45 min tidigare än vanligt med gick upp en kvart tidigare ur sängen, I love snooze ;) )detta för att Ivar sov hos mig och skulle upp med tuppen för att åka tillbaka till Enköping där han ligger i lumpen. Men jag är relativt pigg iaf, en lite tidigare frukost har ju aldrig skadat :)
Till råga på allt denna vecka så är det min bussvecka, dvs jag kör skolans minibuss fram och tillbaka till Noret (dvs centrum på leksandsmål) för mathandling och på fredagar och söndagar för att lämna och hämta folk från station. Vi får se hur det går, jag åkerkommer med en rapport. Men ni kan ju föreställa er, jag, som i princip bara kört automat det senaste året ska nu sätta mig bakom ratten i en stor manauellt växlad minibuss... :P Ett tips, håll i er!
Men nu måste jag nog springa till skolan för vi har morgonsamling snart, och jag ska försöka ta upp det där om bussen, att det är min vecka och hur man beter sig. 

Ha en bra dag. 
Kramar

Teckenspråk!? Hallelulja!! ;)

Hej allihopa!!

Nu äntligen har jag bestämt mig för att börja blogga igen :) Det har varit väldigt många som varit på mig och bett mig ta tag i detta så nu, nu är det dags. Och för att göra första inlägget i min nya bloggperiod lite roligare så lägger jag upp en bild som betyder väldigt mycket för mig.




Ni kanske tycker att det bara är några tråkiga discokulor men för mig symboliserar de mycket, och minnet av när jag tog bilden väcker otroligt mycket vemod inuti mig. Förmodligen för att jag satt på ett uteställe i Tyskland, i Ulm, med många av min närmsta tyska vänner, men jag hörde inte alls mycket av vad som sas på grund av den höga musiken och jag hängde inte med i det lilla jag hörde på grund av bristande språkkunskaper. (ni vet ju själva hur svårt det är att höra va nån säger när man ändå pratar samma språk, det är ännu värre med ett annat språk.) Och precis så som jag kände då, så tror jag det är att vara hörselskadad. Tänk dig då att vara döv och inte ha någon chans att hänga med på vad andra säger...

Tänk vilken tur att det finns teckenspråk, och tänk vilken tur att det finns tolkar som kan förmedla mellan hörande utan teckenkunskaper och döva och hörselskadade. Hallelulja!! :D



(Och tänk vilken tur jag har som har fått chansen att lära mig teckenspråket och som kanske i framtiden kommer att bli tolk och få den underbara möjligheten att förmedla mellan kanske just dig och en trevlig döv medmänniska :D )


RSS 2.0