I väntans tider med dammtrasan i högsta hugg!

Japp här sitter jag i mitt rum och väntar och väntar och väntar lite till. Ja nog för att jag har sällskap, Johanna ligger halvt och småmyser i min säng med sin dator, men ändå. Jag väntar. Väntar på att mamma och pappa ska komma hit, väntar på att få veta om Ivar kommer hem ikväll eller om jag får vänta med att träffa honom imorrn, eftersom att lumpen har bestämt att han förmodligen inte får komma hem idag :( Jag gillar inte lumpen, den är verkligen superjobbig!! Jag förstår verkligen att förhållanden sätts på prov och spricker under lumpen tiden, men jag ska verkligen försöka göra mitt allt för att vårt inte ska göra det. Vi ska klara det Ivar, det ska vi, hur jobbigt det än är!

Min städnings outfit ;)
Min städnings outfit :P



Nu är mitt rum iaf nystädat, skönt. Allt känns ljust och fräscht :) Nu får mamma och pappa kommer till ett fräscht "hotell", ja de ska ju sova här på mitt rum inatt så de mesta är för deras skull, för att de ska känna sig välkomna hem till mig. Till ett fräscht och städat rum och inte nåt där det är massa damm och sunkigt, nej usch. Man ska behandla andra som man vill bli behandlad själv, och egentligen älskar jag ju nystädat :D Det är det bästa som finns att få lägga sig i nytvättade lakan i ett nystädat rum som luktar fräscht och rent :) Så alltså, jag har städat åt mamma och pappa och hoppas att det är lika fint hemma i huset när jag kommer hem imorrn som det är här just nu :P

Apropå att städa är det ett program som jag verkligen har svårt för, Rent Hus?! Har ni sett det på tv4? Det är helt sjukt svårt att titta på för mig, det är ju så sjukt äckligt och jag förstår inte hur man kan förfalla så!! Usch för ett så smutsigt och orent hem. Skulle ni, mina kära läsare (som ungefär är 5  till antalet :P haha. men ändå ;p ) skulle ni kunna strunta i att städa så mycket att ert hem blev till ett enda stort råttbo av dammtussar? Eller skulle ni bestrida dem med dammvippan och lite putsmedel en gång för alla?! (ja, en gång för alla blir ju typ en gång i veckan för mig, men men, man kan alltid låtsas att det är sista gången varje gång :P)



Nja och riktigt sådär glamourös och sexig ser jag ut när jag städar, nej det är snarare mjukisbyxor och skinntofflor och stor pösig t-shirt, ja det mest glamourösa jag har på mig när jag städar, ja då ser jag ut nåt liknande det här :P


:D

Ja faktiskt nästan lite lik mig tycker jag, om man tar bort hårfärgen :P  och byter ut dammsugartypen.








Jag äger!! Tack Mia Törnblom!

Har varit på en föreläsning med Mia Törnblom ikväll och den var verkligen helt fantastisk, jag kände mig verkligen som om jag kunde ta mig an hela världen efteråt. (Du borde verkligen gå på någon av hennes föreläsningar Mills, jag tror det skulle öpnna dina ögon på ett sätt!) Vi var där hela skolan och det va verkligen en upplevelse, både för att tolkarna som tolkade den gjorde ett sånt sjukt bra jobb och för att det va härligt att få dela den med så många av klasskompisarna, och skolkamraterna, det här är något vi säkert kommer prata om länge på skolan :)

Ut teckenspråks synpunkt så måste jag säga att jag tror den var väldigt bra för mig, jag måste lära mig att det inte är det jag presterar som gör mig till den jag är, utan att jag är bra och duger som jag är även om jag misslyckas, och jag ska verkligen försöka med det mer. Ska skriva i min bra-bok som jag fått av Stina (tack så mycket :) ) varje kväll igen, slutade tyvärr skriva i augusti när jag flyttade hit eftersom det var så mycket annat och jag var så slut i huvudet när jag kom hem in på mitt rum om kvällarna att jag inte orkade göra annat än att sova på en gång. Men som sagt nu ska jag börja skriva igen :) Det lovar jag!!
Men som sagt, jag behöver verkligen känna att oavsett om jag har en dålig dag och inte tecknar så mycket, eller om jag liksom inte får till det, då måste jag ändå känna att jag duger, och att det är nog så länge jag gör mitt bästa!

Men föreläsningen va verkligen underbar, vilken bra föreläsare hon är!! Jag ser verkligen upp till henne, hon är helt otrolig! Vilken utstrålning och tänk bara på vad hon varit med om, hon har ju varit heroinberoende, prostituerat sig och varit kriminell. Och ändå har hon kommit dit hon är! :D

Förresten hade vi samtal med tolklärare Johanna idag, det var otroligt bra, kände mig mer pepp än någonsin att bli bättre på att teckna! Hon rådde oss att umgås mer med de döva, både i skolan och på fritiden och helgerna, men jag är ju oftast upptagen på helgerna, upptagen med min Ivar :) Och ärligt talat så är jag mycket hellre med Ivar på helgerna än med döva, som bara super typ. Nej det va elakt sagt, alla gör inte det, men många på skolan gör det faktiskt, det är lite tråkigt, men det är en del av dövkulturen.

Nej vet ni vad nu måste jag sova, för jag tänker teckna ännu mer imorrn ;)
Ha det gott mina solstrålar, och glöm inte att ni är härliga allihopa!!!


Jag äger och jag gör så gott jag kan och det rrrrrräääääääääccckkkerr!!! ;)

mitt brevpapper är borta!! :O

Oh no!! Jag kan inte hitta mitt brevpapper!!! Jag har panik!!

Jag har letat överallt där det kan tänkas ligga men jag hittar det inte! Jag som precis hade tänkt sätta mig ner och formulera fram ett vackert brev till Ivar :( Jag hittar verkligen inte mitt brevpapper, och jag kan inte alls förstå var jag har lagt det om det in finns någonstans där jag har letat, och det gör det inte :O

Jag har ju till och med fått mitt söta lilla brevpapper och kuvert i massor från Ivar, för att jag skulle kunna skriva brev till honom i lumpen, jag kan bara inte ha tappa bort det!! Jag måste verkligen leta igenom resten av rummet tills jag hittar det, annars kommer jag iaf bara ligga i sängen och fundera över var det är och inte kunna somna.
Nej nu, till letandet igen, kanske ställde jag det i bokhyllan??!? :S

Nattliga promenader och kärlek

Ja jag är ju van vid dessa nattliga promenader, dessa som alltid tycks trycka på fel knappar, för de påminner mig om hur det var att gå besviken och ledsen hem varje kväll, känslan av tunga steg mot asfalten och visionen av att komma hem till en kall säng och sova ensam känns aldrig lockande. Desto mindre så där i mitten av februari när snön når mig till knäna och jag pulsar tungt uppför en backe som skulle få de allra flesta att storkna, både på cykel och appostlahästar.

Men det finns en stor skillnad på promenaden ikväll och de invanda mönstret från förr, jag är på en ny plats, det är i dalarna skådespelet utspelar sig inte i uppland. Jag har bytt stad och rum, och det är inte samma känsla som bor i mitt inre, det är kärlek. Och ensamhet, för jag vet att den här natten, för första gången på väldigt länge, får jag sova ensam, trots att min vackraste Ivar är hemma i byn. Men det är ok.



Tänkte förresten lägga upp en bild på den fina blomma jag fick av Ivar på alla hjärtans dag, jag blev helt paff, inte förväntade jag mig den här heller. Men den är helt underbar, synd att den nästan har vissnat helt nu, om man nu kan säga att blommor som bor i vatten vissnar. Men men, den är fin iaf, och jag har ju den på bild så nu gör det inget om den blir ledsen och vissnar, för den är förevigad :D - tack johanna
Måste säga att jag faktiskt fick en ask med choklad också, och en med gelehjärtan och mörk chokladhjärtan i ett, han är minsann en klassisk romantiker min Ivar <3


Ivars alla hjärtans dag blomma



NY DESIGN!!

KOlla, jag har ny design!! Är den inte supergrym?!! TAck Helen (www.dinadesign.blogg.se) för allt jobb du lagt ner, du är värd guld!!

Jag är supernöjd. Kolla va proffsig min blogg ser ut?! :D


Jag firar med att skicka en puss till er allihopa, men framförallt till Helen som hjälpt mig! Tack igen!!

en puss till er alla

Spontant sådär

Ja helt spontant sådär så fick jag för mig att jag skulle blogga lite, sitter i skolan på självstudierna och kollar upp fakta om Moderaterna och deras politik till Samhällskunskapen... känner igen uppgiften, får faktiskt ganska mycket vibbar från högstadiet, men det känns som jag är den enda som tycker uppgiften känns lite onödig... eller det är nog bara jag som säger nåt. Nej jag ska inte vara negativ, det är alltid bra att färska upp minnet och det är klart att moderaterna har uppdaterat sig sen 2003 typ men ändå... äsch nu ska jag va tyst.

Idag är det match i alla fall, mellan Leksand och AIK, det ska bli spännande, men jag är absolut inte pepp, känner mig som en bra kväll hade varit att få lägga mig tidigt och sova bort den konstiga känslan jag har i kroppen. Men nej, är det match så är det bara att ställa upp, har ju varit sjuk i 2 matcher redan så kan verkligen inte skippa en till. Och det är ju faktiskt AIK och det är ju snart fredag och då får jag mig en shot med pigghet igen (min Ivar kommer hem :D Jag är lycklig, bara två nätter till nu utan honom!! :*)

Nej nu ska jag återgå till att söka information och fortsätta spela sorority life på facebook, som jag för övrigt är totalt hooked på just nu, vet inte varför, men meningslösa saker kan vara otroligt roliga och beroendeframkallande :P


Kram på er!!

Dagens Citat 8/2 - 2010

Här kommer dagens citat.

Som en katt bland hermelinerna!!

Vet att det är ett idiom och att det inte har en story som de andra citaten men det är ju så otroligt roligt att säga, så det måste vara dagens citat, plus att det är med i min Josephines och JOhannas lilla sketch baserad på idiom som vi skrev idag på svenskan :) Haha. Se där, det fanns en koppling!


Nej nu ska jag återgå till pluggandet. Har nämligen en redovisning imorrn på teckenspråk om min hemkommun Knivsta, så nu blir det till att öva ordentligt. Fast jag måste kolla upp en massa tecken här och där för det ör ganska många som jag inte kan. SÅ vi får se hur mycket det blir övat, är ganska trött också, och borde sova. Men som sagt, först plugg!!

Ha det gott!!
Kramar

Skratt kalas :)

Jag har bara en sån lust att lägga upp länkar till två fantastiska klipp som finns på youtube och som jag, Josephine och Johanna ÄLSKAR!! :D


Såhär håll till godo och hoppas det kiklar era skrattmuskler precis så som de gör för oss.

Ett klipp på svenska.

http://www.youtube.com/watch?v=LIgja9MzV5M


Ett klipp på engelska.


http://www.youtube.com/watch?v=IZjMgbRUsZM&feature=related

Det andra klippet på engelska är bara en del av en längre show så jag rekommenderar att ni klickar er vidare till resten :P Men det får ni ju välja själva!



Nu ska jag sussa sött, ha det gott människor ute i vida världen!!



(för övrigt har jag lyckats fixa en tjej som heter Helen som ska fixa designen på min blogg, så förhoppningsvis får ni snart se hur det blir:) Jag är väldigt nyfiken måste jag säga. Nu hoppas jag att det blir roligare att skriva här efter att min design har ändrats och att ni tycker det är roligare att läsa :P )

Dagens Citat (en ny idé)

Jag har bestämt mig för att börja med nåt så spännande som dagens citat, detta för att förklara varför jag tycker så mycket om mina nära och kära. Dagens citat kan vara allt ifrån fina, roliga, sorgliga eller bara helt störda kommentarer, det kan vara teckenspråks humor för hörande (vilket kan va jobbigt för er som inte kan teckenspråk) Men jag skriver mest ner dessa citat för att jag ska komma ihåg dem i framtiden :P Ja nu vet ni vad dagens citat handlar om, om ni ändå inte fattar så kan ni ju alltid fråga om en förklaring.

Dagens Citat den 4/2  2010
(jag vet att det är lördag idag men ändå,det här citatet, eller ja situationen är för bra för att missa :P)

Jag och Johanna sitter mitt emot varandra i matsalen under frukosten, vi diskuterar lite om att jag varit borta och sånt. Det blir tyst efter en stund och jag koncentrerar mig på maten och helt plötsligt börjar Johanna skratta)

Clara- Skrattar du åt mig?

Johanna - Nej, jag skrattar med dig *ler och fnissar lite oskyldigt, eller ja, försöker iaf :P*

Clara - Men jag skrattar ju inte *ser skeptiskt på henne*

Johanna - Nej, men snart!

Självklart börjar jag skratta, det kan ju inte hjälpas, JOhanna är ju helt underbar!!

 

 

Dagens Citat den 5/2 2010

Jag och Johanna (igen ;) ) går tillbaka till skolan från dsb, vi går av någon anledning och pratar förortssvenska och vi försöker teckna samtidigt. Helt plötsligt säger Johanna.

Johanna - Förorten, det är skiteeenn
(tänk er förortsdialekt på det :P)

Sen lyser hon upp som ett ljus och säger det igen men tecknar samtidigt.

JOhanna - Det är skiteeenn. Bestämdhetspekning!!

Jag och Johanna bryter ihop i skratt och kommer fram till att vi lätt skulle kunna bli standup komiker, men bara för hörande svenskar med teckenspråkskunnighet. :P

(väldigt svårt att förklara var och hur en bestämdhetspekning funkar, men det är liksom typ som att säga det är skiten, där, just där, och peka på en plats. Anledningen till att det här är dagens citat i fredags är för att vi håller så mycket på med lokalisation och alltså bestämdhetspekningar :P)

 

 


Dagens Citat den 6/2 2010

Jag ligger och busar med min systerdotter Vera på min säng.  Vi gör båda en massa konstiga ljud och efter en stund börjar Vera göra klassiska örnörnörn ljud. Jag börjar göra likadant fast mycket mer överdrivet och säger

Clara - örnörnÖrnÖrnÖRnÖRnÖRNÖRN!! Så låter bilen Vera, så låter bilen vi ska åka i snart... (jag tänker en kort stund) Ja, eller nästan, motorn låter nästan så, eller nej, men vi kan säga det...

Haha, jag vet inte om det va exakt så jag sa, men typ iaf, och det va det jag sa med både kroppsspråk och röst :P Jag tyckte det förtjänade att bli lördagens dagens citat eftersom jag så sällan träffar min systerdotter och nu när jag väl gjorde det så försöker jag lura i henne att något låter på ett sätt som det verkligen inte gör. Skärpning på mig. ;)

 

Nu ska jag prova mina kläder som jag fick från HM idag, enda problemet är att jag slet upp påsen lite väl fort och alltså inte kan skicka tillbaka några kläder nu eftersom jag slet sönder den i fel ende... :S Men men, jag får väl lösa det på nåt sätt!

Kramar till er


Hemma i Leksand igen

Nu är jag alltså tillbaka på skolan igen, en aning trött och en aning friskare än vad jag var när jag lämnade den. Det är både skönt och jobbigt att vara tillbaka, skönt för det är ju faktiskt här jag bor nu, här som jag så att säga hör hemma för tillfället. Även om Knivsta, och hemma hos mamma och pappa alltid kommer att vara hemma mest så är det ändå här, på mitt lilla internatsrum, uppe i leksand, dalarna som hemma är för tillfället. Hoppas ni inte tar illa upp mamma å pappa, för jag menar som sagt inte att det är mer hemma här, det är snarare på samma nivå. Aja men summan av kardemumman är att det är skönt att va tillbaka.

Ja idag har jag iaf tagit tag i saker känns det som. Jag har åkt upp hit, jag har bäddat om i min säng och dammat och städat rummet. Jag har plockat bort och slängt onödiga saker som låg framme. Jag har helt enkelt gjort en liten rensning. När jag kom hit så fick jag dock veta av Josephine att vi ska redovisa en stor uppgift imorrn. Nog för att jag har gjort uppgiften men jag har inte översatt den till teckenspråk :( Jag är alltså varken redo för att redovisa eller filma in i DSB. :S >Hur ska det här gå? Jag antar att jag får skylla på att jag varit väldigt sjuk väldigt länge... vilket förstås är sant, men ändå... Ivar sa att han trodde det skulle gå som smort, jag såg ju alltid så söt och oskyldig ut så mig kunde man ju inte bli arg på. Men jag misstror honom, är man lärare kan man nog bli arg och om inte det så besviken. Vilket är minst lika jobbigt.

Just nu sitter jag i min nybäddade säng och myser lite med datorn i knäet. Jag lyssnar på härlig musik och tänkte nog sova när som helst. Men först uppdaterar jag här så Mills blir glad :D

Men godnatt på er allesammans.

Oh no, allt försvann!!

Jag hade skrivit värsta inlägget om min helg och sen försvann det, nu orkar jag inte skriva om. Men jag kan skriva att min helg har varit bra, sjukt mysig men också väldigt sjuk. Både jag och Ivar har hostat och snörvlat i takt, han var ju på fältvecka förra veckan så han är inte heller helt kry. Men iaf, imorgon åker jag upp till skolan ige. Och det ska bli skönt, har faktiskt längtat även om det varit skönt att va hemma.

Hej på er nu ska jag gå och dricka te och sen se en dokumentär om döva på tv. Ha det gott och krya på er alla sjuklingar. Kramar

RSS 2.0