Cheer :D

Cheerleading for life!!!


Jag har börjar cheera igen :D det är helt fantastiskt underbart. Och även fast jag bara har varit på 3 träningar så är jag helt upp över öronen kär igen. Jag blir så himla lycklig av det. Det bara bubblar i kroppen och jag vill skratta, och jag behöver knappt anstränga mig för att le, även fast det är ansträngande. Leendet bara sitter där, flörtblinkningarna mot publiken är som fastgjutna utan att det krävs övning eller att jag end försöker. Ja, om något så försöker jag sluta, jag vill inte va alldeles för flörtig, men blinkningarna sitter där i ögat iaf. Det är ett sånt där fantastiskt arv jag fick från Carro i Tyskland :P

Imorrn är iaf första matchen, det är väldigt pirrigt och nervöst men det ska bli jättekul, och jag och Josephine är laddade till 100. (även fast Josephine är så nervös att hon håller på att spy :P )


Andra spännande saker som har hänt här (fast inget kan ju slå att jag och Jospehine började cheera i söndags och har vår första match imorrn, här går det fort!!) det har börjat en ny tjej i vår klass som heter Emma. Hon är också från Uppsala, men jag har dock aldrig träffat henne förrut, men jag har ju inte jättekoll på 89 förstås. Hon är trevlig och så men hon har väldigt mycket hemlängtan, så vi får se hur länge hon blir kvar. Förhoppningsvis stannar hon, men vi får se.  Mimmie och Magnus har förresten slutat, men det kanske jag har sagt, så nu har 3 pers slutat i vår klass och en tjej börjat. Så nu är vi 13 igen :)

På lördag är det iaf dövas dag i Örebro, och då åker vi buss från skolan dit, det ska bli spännande. Jag återkommer med en rapport efter helgen om allt som hänt.

Tills dess kära vänner, eat, sleep and dream Cheer!! ;)



Hängiga men ack så hurtiga dagar

Ja, det har varit hängiga dagar, både jag och Josephine har varit lite småsjuka och så, men vi har minsann inte låtit det stoppa oss. :p Vi har ändå varit och shoppat på Kupolen i Borlänge,det blev förstås inte så mycket för mina del, köpte en tvättkorg,ett par tygskor och en almenacka bara, men det var trevligt iaf. Sen har vi också varit ute och gått en massa, och så blir det även idag också. Vi ska gå ner till Leksan idag :) Vi är allt bra. Jag känner att hon tar fram de hurtiga sidorna hos mig och det är himla bra, vi får bara hoppas att det fortsätter såhär resten av året.

I fredags bakade vi kladdkaka och igår bjöd vi bort den till några vänner, de var alla väldigt tacksamma och tyckte den var väldigt god! Tack så mycket för det underbara recpetet Frida!!

Jag har även kommit igång ordentligt med stickningen, det går väldigt bra måste jag säga :) Och det känns skönt att veta att Eve är i närheten om allt skulle gå åt helvete, ja Eve vet du, det är väldigt skönt att veta att du är nära överlag. Det är som att ha en fristad liksom, även fast vi inte ses så ofta så vet jag ändå att du är nära liksom. Och till dig kan mina tankar fly :p

Nej, nu måste jag faktiskt gå och laga lite lunch. Och sen ska jag göra mina läxor!! Ha det gott.
På återseende!!

Långa dagar, långa nätter (eller korta nätter, beroende på hur man tänker :P)

Det har varit ganska många sena kvällar och många långa nätter de senaste dagarna, jag har inte kunnat sova så bra pga det ena och det andra och så har jag gått å lagt mig alldeles för sent och knappt orkat gå i skolan dagen efter. Nu tänker ni säkert att det var väldigt slarvigt av mig, och det var det verkligen, men problemet är att den tiden (6h) som brukar räcka för att jag ska fungera mer än väl i skolan dagen efter, den räcker knappt halva dagen här. Jag antar att det beror på att jag måste vara så himla koncentrerad hela tiden för att  förstå vad folk säger, eller snarare tecknar. Jag blev jättestolt idag när jag nästan förstod allt som vår lärare Karin sa :) Men sen insåg jag att om jag tappade koncentrationen i endast några sekunder, så hade hon helt tappat bort mig, och jag hade då ingen aning längre om vad det var hon sa. Så Koncentration är ett ledord här måste jag säga, och som har haft svårt att koncentrera mig i min barndom...

Idag har jag varit duktigt och städat mitt rum, och ni anar inte vad jag gjorde igår?! Jag var på hockey!! Ja, det är sant, jag Josephine och Robin var på hockey :) Det var faktiskt mycket roligare än vad jag trodde att det skulle vara, vi kollade på Leksand (såklart!) som spelade mot något ryskt lag. Det blev 2-2, men det var en väldigt trevlig kväll ändå, (även fast lika är samma sak som förlust enligt Josphine :p) Vi var till och med så hurtiga att vi cyklade fram och tillbaka ner till Leksand :) så det blev ju en mil fram och tillbaka som vi cykla. Tidigare på dagen igår var jag och Josephine ut och gick med stavar i två timmar också, så vi var verkligen überhurtiga igår. :)

Nej nu måsta jag sova. Ha det gott! På återseende!

Västanvik 40 år!!

Helg igen, och jag måste erkänna att det känns som att det har gått mycket längre tid här på skolan är bara två veckor, det känns som om det iaf har gått tre veckor. Jag börjar komma in i teckenspråket mer och mer, och jag försöker använda det när jag pratar svenska, liksom för att komma ihåg vad tecknena betyder och hur jag gör dem. Läxorna den här veckan har nästan bara handlat om teckenspråk, förutom Göran, vår svenskalärare, hans läxa handlade om svenska så klart. Men det viktigaste jag har lärt mig den här vecken är ha, ha inte, happ och hu dvs. teckenen för att ha något, att inte ha något, att ha gjort något och inte har gjort något :) Det är väldigt bra att kunna! :P

Igår var det STOR fest på skolan!! Ja, Västanviks folkhögskola (skolan jag går på för er som missat det) firade 40 års jubileum, det var nämligen 1969 som Västanviks folkhögskola upprättades som en folkhögskola för döva. Skolan startades dock som en fillial till Fornby folkhögskola, men sen 1978 har skolan varit självständig. Västanvik är också den enda folkhögskolan för döva i Sverige, dvs döva har inte så stort utbud när de ska välja skola. Det är lite synd, men samtidigt är de faktiskt inte en jättestor målgrupp, jag tycks mig minnas att en av tjejerna i min klass sa att det är ca 10.000 döva i Sverige, jag kan ha fel, så lita inte på mig helt och hållet jag ska kolla upp det. Men i vilket fall så är det fler psoriassis sjuka i Sverige än döva, det tycker jag är lite spännande. För jag har alltid tyckt att de 200.000 psoriassis sjuka som bor i Sverige är så få, och så plötsligt utbildar jag mig till att jobba med en målgrupp som är ännu färre... Men men så kan det gå, och jag är väldigt nöjd med mitt val än så länge.

Ja men iaf, det var ju stor fest igår. Först var det Öppet hus på skolan, med gratis fika och tipspromenad, ja jag och Robin i min klass vann faktiskt priser i tipspromenaden, vi vann en varsin t-shirt. Det va roligt. :) Och så testade vi på att vara dövblinda i trädgården på skolan, det var kul och lärorikt men läskigt. Senare på kvällen var det grillning tillsammans med gamla elever och lärare, det var också spännande, folk berättade historier som hade hänt när det gick på skolan och dylikt, och sen vid halv 22 var det en eldshow nere i amfiteatern, det var väldigt spännande. Efter eldschowen blev det lite fest på första våningen i mitt hus, och det var väldigt trevligt :) Många var där, och det är alltid lika kul :)

Mamma har varit här uppe också, hon kom i fredags och åkte igår igen, så det blev bara en snabb visit. Men det var för att hon skulle hämta hem bilen så att hon och sys kan använda den nu när de ska åka runt på sys konferanser och mamma ska vara barnvakt till lilla veris :) Men hon hann iaf lära mig och Josephine sticka innan hon åkte :) Så nu kanske det blir något stickat underverk framöver :P haha. Nej men jag och Josephine har valt skapande på eget val och vi ville båda hellre sticka än måla så därför, nu kommer vi sticka ca 2-4 timmar i veckan :) roligt värre!!

Nej, nu måste jag springa ner och slänga in en tvätt i maskinen, men ha det gott allihopa!!


Ännu en dag i tecknat

Och jag är trött men glad ytterligare en kväll, jag lyckades faktiskt förklara för en av de döva killarna vilken sorts dator han borde köpa. Ja, jag vet vad ni tänker, Clara, förklarar något om datorer? Hon som är så oteknisk och inte fattar något!! Men jag har ju faktiskt precis köpt en ny dator så jag har lite koll nu ju :P haha. Och han var göad över min hjälp, och det bör nog sägas att det är bra att han inte känner mig så väl för då hade han nog aldrig tagit mina råd på allvar :P

Annars har det inte hänt så mycket idag, vi hade vår första dag av självstudier, vilka jag och Jessica spenderade framför datorerna i datasalen och spelade Farmville på facebook... haha, ja visst gjorde vi det, men inte bara, jag spelade faktiskt MAffia Wars också :P. Nej skämt och sido, vi skrev rent vårt lilla miniarbete om SDU, Sveriges Dövas Ungdomsförbund.

Nej nu måste jag verkligen sova, jag börjar känna mig sjuk i halsen, och jag kan lova, här är det inte kul att vara sjuk, det händer så mycket roliga saker man vill vara med på hela tiden .Idag var det friskis igen t.ex. :( och jag gick inte för jag vill verk,ligen inte bli sjuk... buhu!! Snälla kroppen min, bli frisk, jag vill friskisa mig!!

På återseende!!

Nu börjar det bli allvar!

Ja, det är faktiskt allvar nu, jag har börjat skolan på riktigt. Fått läxor och haft min första teckenspråkslektion och dövrealia lektion, det var kul och spännande, men nu är jag så trött i hhuvudet efter all ny information att jag har spränghuvudvärk, och jag borde verkligen sova och inte skriva i bloggen, men eftersom jag aldrig tycks ha tid att skriva eftersom det jämt är någon aktivitet, så skriver jag nu.

Igår fick vi reda på att Göran, vår svenskalärare, var vår klassföreståndare. Det kändes skönt på ett sätt eftersom Göran är hörande precis som oss och har svenska som modersmål och inte heller är så bra på teckenspråk så därför kan vi ta de problem som finns med honom på svenska :) skönt. Vi fick också i läxa att läsa ut en bok som han gav oss, jag fick en som heter "morden på Rue Morge" eller nåt i den stilen, det verkar jättetråkig, men den är väldigt tunn och Göran trodde inte det skulle ta mer än en timme att läsa.
Sen på kvällen igår var jag och hälsade på Evelina i Insjön (efter att jag, Josephine och Robin varit duktiga och gått med stavar på Friskvården efter brännbollen, vi var faktiskt ute i 45 min! ) Det var jättemysigt och pittoreskt hos Eve, och det var härligt att träffa henne igen. Jag tycker så mycket om dig Evelu!!

idag har det varit en supertuff dag, teckenspråk hela dagen och sista lektionen på eftermiddagen dövrealia, allt med döva lärare på teckenspråk och vi hade bara tolk första och sista timmen... man blir så fruktansvärt utmattad av att försöka förstå ett språk man inte kan, men oj så kul det är. När man väl inser att ett tecken har satt sig då blir man så nöjd, så nöjd. Eller iaf jag :P


I fredags spelade vi brännboll hela dagen, det gick dock inte så bra för mitt lag, även om vi spelade med lärarna, vi hade otur helt enkelt och fick varken till bra slag eller tog särskilt många lyror. Bättre gick det igår på 9kampen! Vi gjorde allt från att steka pannkaka på ett stormkök (aka trangia) och leka fårhage och alla fåren ska ut ur hagen utan att nudda vare sig stängsel eller träd, alltså vi lyfte över alla. :) Det var kul, och jag fick agera liten och smidig som vanligt :p trots att jag är i en helt ny miljö tycks min roll inte ha ändrats så jättemycket.

Helgen innebar att insparksveckan var slut och väldigt många åkte hem till sina hemstäder för att ta hit lite mer grejer, hälsa på pojkvänner och flickvänner och dylikt. Men jag stannade kvar :P haha, men det gjorde jag helt rätt i och jag ångrar det inte. Det var nämligen fest i helgen, i lördags. Och ni anar inte hur mycket döva kan festa, det är helt otroligt. Jag tror faktiskt att döva festar mycket mer än hörande, vi frågade vår dövrealialärare Eva om det (hon är döv) och hon sa att det kanske berodde på att döva har mer pengar eftersom de får mer i bidrag av staten (en döv som studerar får ca 3000-5000 kr i bidrag) Men iaf, festen var väldigt trevlig och rolig, även om den var en aning mer högljudd än vad jag hade trott. Jag kom väl i säng ca 3 och var väldigt nöjd efter ett antal skrattattacker och många spännande samtal som fick mig att komma till nya insikter om både folk här och döva i allmänhet. Bl.a. fick jag lära mig att döva i Vietnamn är i princip förföljda och tvingas till talundervisning i skolan, och om de uttalar saker fel eller inte hör eller förstår frågan så blir de bestraffade med slag. Så sorgligt och fruktansvärt, det måste världen verkligen göra något åt!!






RSS 2.0